Kataloński Fuet, 200g

Kataloński Fuet, 200g

35.00
szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Kurier 15
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 517651711

Zostaw telefon

Kataloński Fuet

Fuet to niewątpliwie najbardziej typowa wędlina Katalonii, produkowana od wieków w barcelońskim regionie Osona. Fuet można znaleźć w prawie każdej katalońskiej kuchni, ale znalezienie najlepszego było pracochłonną pracą, którą dla Ciebie wykonaliśmy. Teraz jesteśmy podekscytowani możliwością zaoferowania najsmaczniejszego fueta, jakiego kiedykolwiek spróbujesz.

 

Olmeda Orígenes wybiera najlepsze mięso wieprzowe do przygotowania naszego fuet, naturalnie wytwarzanego z wieprzowego grzbietu i boczku, zmieszanego z plasterkami smalcu, solą i mielonym pieprzem. Nadziewane są naturalną osłonką, a następnie pozostawiane do powolnego dojrzewania, aby osiągnąć optymalny szczyt utwardzania i mocny smak. Podane na drewnianej desce, w towarzystwie kieliszka wina cava i chleba, jest to bardzo typowa i pyszna tapa, której musisz spróbować.

Fuet Catalán należy podawać w temperaturze od 17° do 20°C. Aby delektować się jego subtelnościami, polecamy kroić je na plasterki o grubości ok. 5 mm.

Skład: Mięso wieprzowe chude i boczek (96%), sól, naturalny ekstrakt, pieprz czarny, konserwanty E-252 i E-250, antyoksydant E-301 i E-300, naturalna osłonka z jelita wieprzowego. 

Wartości odżywcze dla 100g produktu:
kJ/Kcal 1728kJ/416Kcal
Tłuszcze 31,8g
w tym kasy tłuszczowe 11,9g
Węglowodany 0,0g
w tym cykry 0,0g
Białko 32,5g
Sól 4,53g


Lisjak - wyjątkowe oliwy smakowe
Naturalna produkcja, bez dodatków sztucznych aromatów. Tylko czysty wyciśnięty sok!

Zobacz smaki Lisjak

Oliwa Lisjak rodzinna tradycja