Oliwa Extra Virgin 500 ml, La Muralla, Andaluzja

Symbol: Ik213

iOliva Extra Virgin z Hiszpanii, intensywna.

68.00
szt.
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Kurier 15
Dostępność Mało

Zamówienie telefoniczne: 517651711

Zostaw telefon

 

Produkowana w 200 letnim gaju w Andaluzji, iOliva Extra Virgin

iOliva to intensywna w smaku, rzemieślniczo wytwarzana oliwa z oliwek Extra Virgin z Hiszpanii. Wyborny sok z zielonych oliwek stworzony z selekcji najlepszych zbiorów z rodzinnych gajów oliwnych, zlokalizowanych w enklawie rezerwatu przyrody Sierras Subbéticas w Kordobie (Andaluzja).

Odmiana Hojiblanca tej oliwy jest starannie zbierana z drzew oliwnych, które mają ponad 200 lat, znajdujących się w Parku Przyrody Subbética.

Gaj oliwny 1878 roku.

Wytwarzana przez doświadczoną od 1878 roku, w produkcji oliwy rodzinę uprawiającą ponad dwustuletnie drzewa. Dzięki surowym zasadom stosowanym przy produkcji tej oliwy, iOliva jest wyjątkowo aromatyczna i bogata w przeciwutleniacze.

Nagradzana wielokrotnie w konkursach gatunku Hojiblanca.

Nasza iOliva, zdobyła 87/100 pkt w klasyfikacji odmiany Hojiblanca w Hiszpanii, co daje jej czołowe miejsce w światowym rankingu.

 

ODMIANA HOJIBLANCA

Jej aromat przypomina woń sadu z nutą pysznych zielonych pomidorów. Jej głęboki aromat przywodzi na myśl spacer o świcie po świeżo skoszonej trawie.

Odmiany Hojiblanca jest jednym z naszych najbardziej cenionych produktów ze względu na swoją wszechstronność. Polecany jest do każdego rodzaju użytkowania. Surowe, do dressingów i sałatek; Do wszystkich rodzajów gulaszu i szczególnie polecany do smażenia ze względu na swoją stabilność i długi czas trwania. Odmiana o wysokiej zawartości kwasu oleinowego .

 

Zbiór

2023

Data ważności na butelce

06.2025 r

Gatunek oliwki

Premium Hojiblanca

Rodzaj uprawy

Tradycyjny gaj oliwny stuletnich i dwustuletnich drzew oliwnych

Jakość

extra virgin

Zbiór

W październiku (bardzo wczesne zbiory) z zielonych oliwek

Metoda ekstrakcji

Ekstrakcja na zimno w temperaturze 22º

Prezentacja

Odfiltrowane

Tłoczenie

W niecałe 6 godzin, we własnej tłoczni

Parametry chemiczne

Mniej niż 0,3º kwasowości, mniej niż 11 meq O2/kg nadtlenków, mniej niż 0,18 K270, mniej niż 2,0 K232.

Wskazówki dotyczące przechowywania

Przechowywać w chłodnym miejscu, z dala od światła i unikać nagłych zmian temperatury

Sugestie dotyczące użycia

Ze względu na intensywny smak i walory zdrowotne jest idealnym olejem do stosowania na surowo (tosty, sałatki, tatar, carpaccio, sosy, finisze rybne, dania mięsne i warzywne...)

 

image

 

Gatunek oliwek Hojiblanca
  • Super
    Administrator S. (2021-08-24)
    Jakość
    Funkcjonalność
    Cena
  • Oceń

Jakość
Funkcjonalność
Cena
Podpis
Opinia

ZOBACZ TAKŻE

Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia

Kliknij link

Oliwa Lisjak rodzinna tradycja