Szynka dojrzewająca 36 mies. ze świń Pata Negra, 75 g

Dojrzewająca szynka 36 mies. Gran Reserva 75 g

39.00
szt.
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 12
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 12
Kurier (Pobranie) 15
Kurier 15
Dostępność Średnia dostępność

Zamówienie telefoniczne: 517651711

Zostaw telefon

Szynka klasy premium. 100% mięsa iberyjskiego De Bellota. Naturalny proces dojrzewania i wyjątkowy gatunek czarnej świni  żyjący na wolności.

Jamon Iberico De Bellota 100%,  36 miesięcy - czyli szynka iberyjska w 100 % wytworzona ze świń rasy Pata Negra, dojrzewająca minimum 36 miesięcy. Naturalnie słodka i krucha. Słoność i słodycz balansują się tu idealnie i sprawiają, że szynkę tę można degustować bez dodatków. Jest rarytasem na desce hiszpańskiego tapas. 

Inny przepis jaki polecamy to: 

- makaron mafaldina

- śmietana 30 %

- oliwa extra virgin np. Manzanilla

- serrano iberyjskie 36 mies.

- pomidory cherry

- tymianek

Szynka serrano im dłużej dojrzewa tym jest bardziej słodka i krucha. Polecamy wyjąć ją z lodówki przed degustacją i pozwolić żeby naturalny tłuszcz i aromat uwolnił się pod wpływem ciepła. Smacznego :)  

Co oznacza "gatunek De Bellota"?

To Szynka kwalifikowana do produktów najwyższej klasy gourmet. Wytwarzana jest z iberyjskiej rasy świń zwanych Pata Negra, czyli czarna noga. Ten gatunek hodowany jest w lasach dębowych na wolnym wybiegu gdzie te pól-dzikie świnie, odżywiają się wyłącznie ziołami, oliwkami i żołędziami. 

Tradycyjny proces ze znakiem jakości D.O. (denominacion de origen)

Następnie mięso poddawane jest wielo-etapowemu procesowi solenia, osuszania i starzenia aby później dojrzewać od 6 - 30 miesięcy. Szynka Iberyjska, jest chronionym prawem unijnym produktem regionalnym i może być produkowana tylko w Hiszpanii i tylko w 4 małych regionach. Spełniają one warunki klimatyczne i trudnią się tym fachem od lat. 

Dla doskonałego połączenia potraw i wina z naszą hiszpańską szynką Cebo de Campo, dojrzewającą przez 36 miesięcy, enolog poleca wytrawne wino, na przykład z regionu Andaluzji. Jeśli wolisz francuskie, to polecamy wino z Jury. 

„Hiszpańska szynka GRAN RESERVA dojrzewająca 36 miesięcy to wysokiej jakości wyrób, który zadowoli każdego amatora i eksperta! Długie leżakowanie przez 36 miesięcy pozwala na rozwinięcie subtelnych aromatów i naturalnej słodyczy. Można ją jeść przez cały rok na każdą okazję". 

Rémi Chambouvet , Maître Coupeur de jambon (mistrz krojenia szynki iberyjskiej De Bellota)

Możesz także połączyć hiszpańską szynkę i bąbelki! Świeżość wytrawnych, musujących białych win świetnie komponuje się z naturalnym tłuszczem naszej hiszpańskiej szynki GRAN RESERVA.

 

Dojrzewanie: 36 mies. 



Lisjak - wyjątkowe oliwy smakowe
Naturalna produkcja, bez dodatków sztucznych aromatów. Tylko czysty wyciśnięty sok!

Zobacz smaki Lisjak

Oliwa Lisjak rodzinna tradycja