Ostrobok w oliwie extra virgen z Portugalii.
Ostrobok to bardzo tradycyjna i lubiana ryba w Portugalii.
To gatunek ryby morskiej, która jest ceniona w kuchni ze względu na swoje delikatne i miękkie mięso. Smak ostroboka można opisać jako delikatny i lekko słodkawy, co czyni go doskonałym kandydatem do różnorodnych potraw. Ze względu na swoją miękkość, mięso ostroboka świetnie nadaje się do smażenia, duszenia, pieczenia oraz grillowania. Jest to także popularna ryba w kuchniach krajów Europy Południowej.
Mięso ostroboka jest bogate w białko, witaminy z grupy B (takie jak witamina B12) oraz składniki mineralne, w tym potas, fosfor i selen. Ostrobok jest ceniony w kuchni ze względu na swoją delikatność i wszechstronność, co czyni go atrakcyjnym wyborem dla miłośników ryb i szefów kuchni na całym świecie.
80 g po odsączeniu
skład: Ostrobok (70%), oliwa extra virgen (30%)
CONSERVEIRA DO ARADE swoimi produktami oddaje hołd wielopokoleniowej tradycji produkcji konserw w Algarve.
Posiada certyfikat produktów ARTISANAL (rzemieślniczych) i całą produkcję opiera o niduże partie, tworzone z lokalnycy składników.
Ich marka, Papa Anzois, jak żadna inna duża marka, może pozwolić sobie na wyłącznie lokalne składniki, niedużą skalę produkcji i idącą za tym dbałóść o zachowanie autentycznej receptury.
Tutaj tajemnica leży w inym sposobie przygotowywania ryb. Nie są, parzone jak to się robi najczęściej, a ich obróbka to usuwanie z nich zbędnej wody. W ten sposób zachowują walory surowej, świeżej ryby. W efekcie faktycznie różnią się smakiem od pozostałych producentów.
♥ ZOBACZ TAKŻE
Wyjątkowe oliwy smakowe - LISJAK, Słowenia
Kliknij link